De Wilde Vaart

Een invulling voor dagactiviteiten en arbeidsre-integratie mét perspectief  voor jongeren vanaf 16 jaar en  volwassenen tot 55 jaar waarbij een schip het middel is

Samenwerkende schippers en werkgevers

De Wilde Vaart werkt samen met een groep betrokken schippers en werkgevers uit de nautische branche. Zij staan ons met raad en daad terzijde en leveren werkervaringsplaatsen voor de deelnemers.

Bij plaatsing van een deelnemer op een schip of nautisch bedrijf krijgt de schipper of werkgever een introductie in de methodische werkwijze van De Wilde Vaart. De deelnemer heeft op een schip zijn eigen slaapverblijf en leeft verder mee met de schipper en zijn gezin. Wanneer de deelnemer werkervaring opdoet op een nautisch bedrijf helpt De Wilde Vaart om een geschikt verblijf te vinden. Meermaals per week is er contact met de begeleider van De Wilde Vaart, die het schip of bedrijf regelmatig bezoekt en de vorderingen bijhoudt.

Binnenvaartschip Enja-D  -  Van Dijke Shipping

De Enja-D is gebouwd in 1i972 bij scheepswerf Heinrich Grübe in Hamburg. Ze had toen nog een lengte van 67 meter. In 1988 is ze met 13 meter verlengd. De Enja-D is sinds januari 2013 in bezit van Enno en Anja, eigenaars van Van Dijke Shipping.

Specificatie M/s Enja-D:

  • laadvermogen 1121 ton en 1500 kuub

  • afmetingen: 80 meter lang bij 8.20 meter breed bij 2.63 meter diep

  • Kruiphoogte 4.30 meter

  • 1 ruim. semi beun, stalen vloer en aluminium rolluiken

  • hoofdmotor 650 pk Volvo penta 

Van Dijke Shipping is een jong binnenvaartbedrijf dat zich met het schip Enja-D richt op de nationale en internationale vervoersmarkt.

 

Elegant - Rederij Van Linschoten

Traditioneel zeilen met de tweemast-klipper Elegant en de koftjalk Jan Huygen. Zeilen brengt avontuur, natuur en ontspanning. Nergens ervaart men dat beter dan op een traditioneel zeilschip zoals de platbodem Elegant, die al meer dan 100 jaar wind en weer trotseert. Vaargebied zijn de Noordzee en Oostzee met hun schilderachtige kust en talrijke eilanden.


Binnenvaartschip Msc Veja - Veen Shipping

 

De familie Veen verzorgt vanaf 2011 met het Mcs Veja het vervoer van containers.

Het schip Veja is een kanaalschip: 84 meter, Ara verkeer, Rijnvaart, Kanalen.d'Eersteling - Zeilpunt.com

 

D'Eersteling is een uiterst comfortabel zeilschip met ruime hutten, een gezellige salon en een kombuis met uitzicht op het water. Als de zeilen zijn gehesen en het schip op koers ligt, is er volop tijd voor andere activiteiten.

 

Tjalk De Medusa

De honderdjarige Tjalk De Medusa is een robuust zeilschip met goede zeileigenschappen. Zij vaart op het IJsselmeer en de Waddenzee. De Medusa verzorgt één- of meerdaagse tochten met de mogelijkheid tot overnachting tot 20 personen. Tijdens de reis komen diverse aspecten van het zeilen en navigeren aan de orde. In overleg met schipper en matroos bepaalt u de vaarroute aan de hand van de weerberichten. De Medusa voert het gouden Green Key milieu keurmerk. De Medusa neemt u mee naar het glorierijke verleden van de schippers van de Suyderzee.


Tweemastklipper Avondrood

Deze rivierklipper is gebouwd in 1900 en vaart sinds 1987 als zeilend passagiersschip door heel Nederland. Op de Avondrood is het goed toeven en is de passagier in goede handen bij het professionele team. De afvaarthaven is Kampen, gesitueerd aan de IJssel en als Hanzestad een bruisende en mooie stad. Schipper Rob Peetoom is sinds 1998 werkzaam als zelfstandig schipper in de chartervaart. De Avondrood heeft een romantische naam die uitdaagt om te genieten van lange zomeravonden en de rood ondergaande zon tegemoet te zeilen. Tevens heeft ze haar naam te danken aan een nachtvlindertje Avondrood genaamd, dat rondvliegt in het gebied rond het Ketelmeer.

Binnenvaartschip Victor

Het vrachtschip Victor van Victor Shipping te Veghel  is in 1986 gebouwd aan de werf Alblas.

Het schip heeft een lengte van 105 meter en is 9,51 meter breed.De klipper Anna

Een zeiltocht op de tweemast klipper Anna is een unieke belevenis. De klipper Anna heeft als thuishaven Harlingen en maakt vandaar zeiltochten over de Waddenzee, het IJsselmeer en de Friese randmeren. De schipper Ray, heet zijn gasten graag van harte welkom aan boord en maakt graag een actieve en gezellige tocht met hen. Het schip is voor meerdaagse zeiltochten ingericht voor 24 tot 28 personen. Het schip beschikt over een authentiek dagverblijf en een compleet ingerichte kombuis. Aan dek geeft de maat instructies tijdens de zeiltochten waardoor ook onervaren zeilers mee kunnen aan boord. Natuurlijk is er ook ruimte om lekker aan dek of in het dagverblijf te ontspannen.

Zeilklipper Kaat Mossel

De Kaat Mossel is in 1905 als tweemaster gebouwd. Jaren later is ze van haar sfeervolle en gezellige inrichting voorzien en zorgt ze ervoor dat gasten zich snel thuis voelen aan boord. De thuishaven van de Kaat Mossel is Lelystad. Van hieruit kunt u uitstekend prachtige oude havenstadjes aanzeilen, maar ook de Friese binnenwateren, Overijssel en het Wad met haar prachtige eilanden. Schipper Sjak heet u van harte welkom op deze mooie zeilklipper voor een heerlijke zeiltocht, actief helpen de zeilen te hijsen, knopen te leggen en achter het roer te staan. De Kaat Mossel is een rank schip en daardoor in staat hoge snelheden te bereiken. Grappig weetje: de naam van de bijboot is Kate Moss. 

HEBO Maritiem Service

HEBO Maritiemservice werd in 1989 opgericht door Henk Bonsink. Wat begon als een algemeen sleep- en klussenbedrijf groeide langzaam uit tot een maritieme dienstverlener in de breedste zin van het woord. Jarenlang opereert HEBO vanuit woonplaats Zwartsluis, maar in het jaar 2010 komt daar een locatie in Rotterdam bij.

De groei van het bedrijf gaat in rap tempo door en in 2014 is ook de vestiging in Mulheim (Du) een feit. In diezelfde periode draagt Henk het bedrijf over aan zoons Gerrit en Wiebbe. Tegenwoordig zetten zij het levenswerk van hun vader voort met specialistische diensten en het beste materieel. HEBO Maritiemservice wil de beste in de markt zijn in calamiteiten-bestrijding, speciale transporten en heavy lifting.


Klipper De Verwondering

De klipper Verwondering is gebouwd in 1909 op de werf van Beveren te Zoeterwoude. Het schip heeft jaren dienst gedaan als vrachtschip, eerst zeilend en later voorzien van een motor. In 1974 is het schip omgebouwd tot een woonschip. In 1986 is ze weer voorzien van mast en zeilen en is het ruim waar vroeger vracht in lag, ingericht voor de passagiersvaart. In de winter 2011/2012 is de Verwondering opnieuw geheel verbouwd en voorzien van alle hedendaagse gemakken. Schipper Pepijn Krikke vertelt graag hoe het is om op een meer dan 100 jaar oud zeilschip te varen,  maar laat het ook ervaren door het roer uit handen te geven. Thuishaven is Enkhuizen.

Bemo Rail B.V.

Bemo Rail: hét adres voor rails, kraanbanen en rangeervoertuigen.
Een oerhollands bedrijf, grootgebracht door gecertificeerde en goed opgeleide medewerkers met een hardwerkende no-nonsense mentaliteit. Het bedrijf geniet -met z'n ruim 40 jaar ervaring- wereldwijde bekendheid en mag zich inmiddels terecht deskundige op het gebied van railgebonden interne transportmiddelen, rail- en kraanbaantechniek noemen. Alle diensten zijn onder één dak, van tekening tot eindproduct, en zijn gecertificeerd naar de hoogste normering.


De Bock Maritiem B.V.

De Bock Maritiem B.V. is een rederij met vijf vrachtschepen in de vaart,  die zijn oorsprong heeft in Alkmaar. 

Alle schepen hebben dan ook als thuishaven Alkmaar.

De Smaragd (sinds 2003) en de Saffier (2008) zijn gebouwd bij Barkmeijer Shipyards in Stroobos. De Sardius (2011) is gebouwd door Scheepswerf Peters uit Kampen. Zij varen op Europa, Afrika en het Midden-Oosten.

De Amadeus Aquamarijn en Amadeus Amethist (2016) zijn beide zusterschepen en gebouwd door Scheepswerf Volharding in Hoogezand.
Vaargebied: Noord West-Europa.


Tjalk Noordstar

De Noordstar is een stoere tjalk van 25 meter lengte. Een traditioneel Nederlands zeilschip, al meer dan een eeuw oud, maar van vele moderne gemakken voorzien. Het voormalige laadruim heeft nu een podium, professionele keuken en bar, perfect voor een bedrijfsuitje, familiedag of clubweekend.
De Noordstar vaart vanuit Amsterdam maar naar keuze ook vanuit een andere haven. De Noordstar vaart het hele jaar door. Er zijn verschillende mogelijkheden om het verblijf aan boord tot een succes te maken, muzikaal te omlijsten of tot een gastronomisch hoogtepunt te leiden. Om mee te zeilen is geen ervaring vereist, iedereen kan meedoen. De ervaren schipper en zijn maat zorgen voor een prettig verblijf aan boord, of de gasten nu willen zwemmen en luieren in de zon, of actief met touwen en lieren in de weer willen en zelf met het stuurwiel in handen het schip naar de bestemming willen zeilen.

Bunnik Millieutec B.V.

Al ruim 25 jaar is Bunnik Groep een begrip. Met de disciplines: Groen, Milieutec, Infra en Bagger verrijken zij dagelijks de Nederlandse bodem. Met het veelzijdige team maken ze Nederland iedere dag een beetje mooier.

Of het nu gaat om groener, schoner, beter bereikbaar, veiliger of duurzamer, de Bunnik Groep kan iedere uitdaging aan. Als specialist in bodemwerkzaamheden biedt de Bunnik groep een breed scala aan oplossingen op bodemgebied. Zij verrassen met innovatieve oplossingen en verbazen met creatieve ontwerpen. Zij werken als één bedrijf samen met de opdrachtgever. Daar zit hun kracht en dat maakt hen bijzonder.

Jachtbouw Koppers

Scheepswerf Jachtbouw Koppers is in 1990 opgericht door de heer A.M.G. Schaap. Het bedrijf ligt in Aalsmeer langs de ringvaart ten hoogte van Schiphol, op de route naar Amsterdam. Jachtbouw Koppers kan zeil- en motorjachten tot 20 ton op de helling hebben. Interieur-timmerwerk, teakhouten dekken, schilderwerk, laswerk en reparaties zijn bij Jachtbouw Koppers in goede handen. Tevens zijn er mogelijkheden voor winterstalling.